Novosti

Grad Zagreb - Adventski ceker

Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Odjel za urbanu prehranu, u prostorima trgovačkog centra "Supernova" u Buzinu od 20. do 24. 12. 2023. organizirao je prodajno - promotivnu manifestaciju "Adventski ceker". Na manifestaciji je sudjelovalo tridesetak poljoprivrednih proizvođača sa sjedištem u gradu Zagrebu, ekoloških proizvođača i proizvođača s oznakom "Plavi ceker".

Ovom manifestacijom kroz direktnu prodaju, a što je jedan od alata za sprječavanje i smanjenje nastajanja otpada od hrane, pomoglo se proizvođačima u plasmanu njihovih proizvoda u adventsko vrijeme, a potrošačima su predstavljeni i učinjeni dostupnima izvrsni domaći proizvodi s dodanom kvalitetom.

Dodana kvaliteta i izvrsnost proizvoda, također su garancija da se takvi proizvodi neće bacati. U ponudi su bili domaći sir, med, džemovi, bučino i maslinovo ulje, suhomesnati proizvodi (slanina, kulen, domaće kobasice i sl.), riblje prerađevine, rakije, likeri, tradicijski ekološki suveniri itd.

U subotu, 23.12.2023. bio je organiziran glazbeni program i edukativne radionice uz profesionalnu voditeljicu koja je predstavila OPG-ove i njihovu ponudu.

Uz navedeno, u subotu su bili nazočni i predstavnici Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, koji su posjetiteljima manifestacije predstavili svoje aktivnosti osobito u dijelu koji se odnosi na doniranje hrane i novoosnovanu Banku hrane te su podijelili promotivne i edukativne materijale.

Pod nazivom "Božićna košarica", organizirana je akcija doniranja prehrambenih proizvoda koji su namijeni kući za smještaj trudnica i nezbrinutih majki s novorođenčadi i djecom do tri godine "Kuća ljubavi" na Savici, Zagrebačkog Caritasa. Proizvode su donirali najvećim dijelom proizvođači sudionici manifestacije, a preuzela ih je predstavnica "Kuće ljubavi".

Autor: Grad Zagreb