Početna Kalendar Newsletter @ Veliki kontrast Veličina slova O portalu Sprječavanje otpada od hrane Aktivnosti i implementacija Smjernice i upute EU i nacionalni propisi Vodiči Upute i savjeti Primjeri dobre prakse Inovacije i znanost Edukacija Za djecu Natječaji/fondovi Doniranje hrane e-Doniranje Registar posrednika Zakonodavstvo Upute i vodiči Primjeri dobre prakse Za potrošače Recepti za iskorištenje viškova hrane Korisne informacije Novosti Podijeli znanje Sprječavanje otpada od hrane Sprječavanje nastajanja otpada i gubitaka od hrane Primjeri dobre prakse 4. 9. 2024. Fortenova grupa: održivi koraci prema smanjenju otpada od hrane Fortenova grupa, čije se kompanije bave proizvodnjom i… Pročitaj više 12. 3. 2024. Radionica za poboljšanje kapaciteta Gradske uprave Grada Zagreba na temu smanjenja otpada od hrane kod kuće i na radnom mjestu U okviru projekta Food Wave, 20. prosinca 2023. godine u OAZA… Pročitaj više 22. 1. 2024. DOBRI DOM: SMANJUJEMO OTPAD OD HRANE 24/7! Ustanova DOBRI DOM Grada Zagreba (osnivač ustanove je Grad… Pročitaj više 17. 1. 2024. Grad Zagreb na CroAgru Na ovogodišnjem CroAgru na Zagrebačkom velesajmu u… Pročitaj više 17. 1. 2024. Grad Zagreb - Adventski ceker Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost… Pročitaj više 8. 12. 2023. Naziv: Hrana nije otpad - Ne bacaj, iskoristi! U cilju podizanja svijesti o važnosti smanjenja gubitka i… Pročitaj više 25. 10. 2023. Iskoristivost otpada od ostataka borovnica i grožđa u proizvodnji pametnih indikatora za sigurna pakiranja hrane Usporedba zaštitnog i antioksidacijskog kapaciteta dvaju… Pročitaj više 25. 10. 2023. Otpadna pulpa crnog ribizla - mogućnost primjene u proizvodnji inteligentnih senzora u pakiranju hrane Karakterizacija ambalažnog filma s otpadnom pulpom od crnog… Pročitaj više 25. 10. 2023. Automat za izuzimanje minimalno procesiranog voća i povrća i čuvanje u modificiranoj atmosferi Kako smanjiti otpad u prodaji svježe rezanog voća i povrća<… Pročitaj više 25. 10. 2023. Laboratorij za održivi razvoj Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Strategija rada Laboratorija za održivi razvoj Prehrambeno… Pročitaj više 25. 10. 2023. Projekt FunTomP - Funkcionalizirani proizvodi od rajčice (FunTomP) PARTNERSTVO ZA ISTRAŽIVANJE I INOVACIJE NA MEDITERANSKOM… Pročitaj više 25. 10. 2023. Projekt EQVEGAN - razvoj inovativnih obuka za proizvodnju hrane biljnog podrijetla U okviru ERASMUS+ projekta "EQVEGAN", koji koordinira… Pročitaj više 25. 10. 2023. Iskorištavanje nusproizvoda industrije jestivih ulja i masti Kao i u ostalim granama prehrambene industrije, i u… Pročitaj više 25. 10. 2023. Dukatove donacije mliječnih proizvoda humanitarnim organizacijama Još od 2015. godine fokus Dukatova donacijskog angažmana je… Pročitaj više 25. 10. 2023. Konferencija „Hrana nije otpad: Nauči više! Učini više!“ U organizaciji Grada Zagreba, Ureda za gospodarstvo, ekološku… Pročitaj više 23. 3. 2023. Potpisan dobrovoljni sporazum „Zajedno protiv otpada od hrane“ Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljem… Pročitaj više 8. 11. 2022. Slikovnice za male i knjižice recepata za velike Đakovčane Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, đakovačkim… Pročitaj više
4. 9. 2024. Fortenova grupa: održivi koraci prema smanjenju otpada od hrane Fortenova grupa, čije se kompanije bave proizvodnjom i… Pročitaj više
12. 3. 2024. Radionica za poboljšanje kapaciteta Gradske uprave Grada Zagreba na temu smanjenja otpada od hrane kod kuće i na radnom mjestu U okviru projekta Food Wave, 20. prosinca 2023. godine u OAZA… Pročitaj više
22. 1. 2024. DOBRI DOM: SMANJUJEMO OTPAD OD HRANE 24/7! Ustanova DOBRI DOM Grada Zagreba (osnivač ustanove je Grad… Pročitaj više
17. 1. 2024. Grad Zagreb na CroAgru Na ovogodišnjem CroAgru na Zagrebačkom velesajmu u… Pročitaj više
17. 1. 2024. Grad Zagreb - Adventski ceker Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost… Pročitaj više
8. 12. 2023. Naziv: Hrana nije otpad - Ne bacaj, iskoristi! U cilju podizanja svijesti o važnosti smanjenja gubitka i… Pročitaj više
25. 10. 2023. Iskoristivost otpada od ostataka borovnica i grožđa u proizvodnji pametnih indikatora za sigurna pakiranja hrane Usporedba zaštitnog i antioksidacijskog kapaciteta dvaju… Pročitaj više
25. 10. 2023. Otpadna pulpa crnog ribizla - mogućnost primjene u proizvodnji inteligentnih senzora u pakiranju hrane Karakterizacija ambalažnog filma s otpadnom pulpom od crnog… Pročitaj više
25. 10. 2023. Automat za izuzimanje minimalno procesiranog voća i povrća i čuvanje u modificiranoj atmosferi Kako smanjiti otpad u prodaji svježe rezanog voća i povrća<… Pročitaj više
25. 10. 2023. Laboratorij za održivi razvoj Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Strategija rada Laboratorija za održivi razvoj Prehrambeno… Pročitaj više
25. 10. 2023. Projekt FunTomP - Funkcionalizirani proizvodi od rajčice (FunTomP) PARTNERSTVO ZA ISTRAŽIVANJE I INOVACIJE NA MEDITERANSKOM… Pročitaj više
25. 10. 2023. Projekt EQVEGAN - razvoj inovativnih obuka za proizvodnju hrane biljnog podrijetla U okviru ERASMUS+ projekta "EQVEGAN", koji koordinira… Pročitaj više
25. 10. 2023. Iskorištavanje nusproizvoda industrije jestivih ulja i masti Kao i u ostalim granama prehrambene industrije, i u… Pročitaj više
25. 10. 2023. Dukatove donacije mliječnih proizvoda humanitarnim organizacijama Još od 2015. godine fokus Dukatova donacijskog angažmana je… Pročitaj više
25. 10. 2023. Konferencija „Hrana nije otpad: Nauči više! Učini više!“ U organizaciji Grada Zagreba, Ureda za gospodarstvo, ekološku… Pročitaj više
23. 3. 2023. Potpisan dobrovoljni sporazum „Zajedno protiv otpada od hrane“ Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljem… Pročitaj više
8. 11. 2022. Slikovnice za male i knjižice recepata za velike Đakovčane Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, đakovačkim… Pročitaj više