Novosti

Naziv: Hrana nije otpad - Ne bacaj, iskoristi!

U cilju podizanja svijesti o važnosti smanjenja gubitka i bacanja hrane korisnici Caritasovog blagovališta Splitsko - makarske nadbiskupije pokazali su kako se može iskoristiti voće koje bi se inače bacilo i završilo u otpadu. Napravili su ukusne voćne salate te pritom proveli vrijeme u ugodnom druženju.

Prema službenim podacima, u Republici Hrvatskoj se svakodnevno zbog različitih razloga bacaju i rasipaju tisuće tona hrane koja je sigurna i zdravstveno ispravna. Sprječavanje nastajanja otpada od hrane važno je i nužno ne samo zbog činjenice da to dovodi do financijskog gubitka već i zbog osiguranja dostatnosti sigurne hrane za sve ljude i doprinosa očuvanju prirodnih resursa.

U cilju podizanja svijesti o važnosti smanjenja gubitka i bacanja hrane korisnici Caritasovog blagovališta pokazali su kako se može iskoristiti voće koje bi se inače bacilo i završilo u otpadu. Napravili su ukusne voćne salate te pritom proveli vrijeme u ugodnom druženju.

Za vrijeme trajanja radionice proveli smo i kratku raspravu o sprječavanju nastajanja otpada od hrane te se složili da hrana nije otpad i da se sve može iskoristiti.

 

Autor: Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije