O portalu

O portalu

Portal za sprječavanje otpada od hrane vodi Odjel za sprječavanje otpada od hrane pri Ministarstvu poljoprivrede. Izrađen je u okviru  Plana sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane Republike Hrvatske 2019. – 2022.

Portal se uspostavlja kao centralno mjesto za razmjenu informacija, dijeljenje vlastitih iskustva i najboljih praksi s informacijama o idejama, mogućnostima i načinima provedbe aktivnosti u području sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane te integraciju svih informacija o temi otpada od hrane na jednom mjestu.

Cilj portala je povećati informiranost svih zainteresiranih dionika, ovisno o njihovim interesima, o prednostima koje mogu imati primjenjujući nove ili drugačije pristupe u proizvodnji, distribuciji, skladištenju ili konzumaciji hrane.

Portal je  namijenjen subjektima u poslovanju s hranom (primarnim proizvođačima, prerađivačima, distributerima i trgovcima hranom, ugostiteljima), potrošačima te nadležnim tijelima, akademskoj i znanstvenoj zajednici, udrugama potrošača i raznim udrugama civilnog društva kao i svim ostalim zainteresiranim stranama.

Podijeli znanje

Podijeli znanje

Pošaljite nam primjere vaših aktivnosti i iskustva za spriječavanje i smanjenje otpada od hrane