Novosti

Podjela edukativne slikovnice „Kako su Dora i Mario spasili hranu“

Ministarstvo poljoprivrede je i ove godine povodom Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane, po drugi put organiziralo posjet jednoj osnovnoj školi te podjelu edukativne slikovnice „Kako su Dora i Mario spasili hranu“.

U okviru promicanja edukacije i osviještenosti na temu gubitaka i otpada od hrane, ministrica poljoprivrede Marija Vučković je 29.9.2022. u velikogoričkoj osnovnoj školi „Eugen Kvaternik“ učenicima prvih razreda podijelila tematske slikovnice.

U namjeri poticanja usvajanja pozitivnih navika od najranije dobi, Ministarstvo poljoprivrede je za učenike prvih razreda osnovne škole pripremilo slikovnicu pod nazivom „Kako su Dora i Mario spasili hranu", koja na prihvatljiv, zanimljiv i edukativan način pojašnjava što je to otpad od hrane i kako se treba ponašati da ga smanjimo.

Nakon podjele slikovnica održana je za najmlađe učenike i edukativna radionica „Hrana je dragocjena, nije za smeće“ koja poučava koliko je zapravo hrana važna za život i zašto ju nikako ne bi smjeli bacati.

Navedena slikovnica je distribuirana učenicima prvih razreda svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Kampanja je provedena u okviru provedbe mjere unaprjeđenja sustava doniranja hrane u okviru Nacionalnog plana za opravak i otpornost RH 2020-2026, a financirana je sredstvima EU.

HR Financira Europska unija – NextGenerationEU_POS_POS – kopija