Novosti

Projekt EQVEGAN - razvoj inovativnih obuka za proizvodnju hrane biljnog podrijetla

U okviru ERASMUS+ projekta "EQVEGAN", koji koordinira Politehnički institut iz Coimbre, Portugal, a zastupa ga Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, razvija se inovativna obuka za europske kvalifikacijske okvire 4, 5, 6 i 7.

Projekt EQVEGAN ima za cilj promovirati prehrambenu industriju, struku i zvanja koja će razvijati proizvode iz biljnih izvora (plant-based) iz perspektive usavršavanja radne snage u industriji u kompetencijama koje se odnose na nove tehnologije, održivost, digitalizaciju i „soft“ vještine. Tako se razvijaju aktivnosti osposobljavanja (training activities ) na nekoliko jezika, europski program pripravništva i certifikacijski program za priznavanje znanja i vještina stručnjaka ( intership's European programme  i  certification scheme  ) koji rade u sektoru proizvodnje hrane iz biljnih izvora.

U budućnosti će pružatelji obrazovanja i osposobljavanja (sveučilišta, srednje strukovne škole), prehrambene tvrtke i drugi (prehrambene udruge, javna tijela, itd.) imati mogućnosti pristupa razvijenim kurikuluma te materijalima za edukaciju. Registrirani dionici nalaze se u bazi podataka dionika  stakeholder's database .  Baza podataka nalazi se na portalu Food Skills , a sadrži informacije o organizacijama koje se pridržavaju Opće uredbe EU o zaštiti podataka. 

https://www.food-skills.eu/stakeholder/registration-form

https://eqvegan.eu/

 

Autor: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu